Ramadan I’tikaf 2016 | Den Haag, vr 24 juni t/m zo 26 juni

 

 

FLYER RAMADAN ITIKAF

I’tikaf
De heilige maand Ramadan is gaande in al haar glorie en  Minhaj-ul-Quran organiseert, net als voorgaande jaren, wederom een tweedaagse i’tikaf in de laatste ashra van Ramadan. Deze maand heeft (naast het verplichte vasten) een aantal prachtige onderdelen die ons helpen te groeien naar Allah (swt) toe: veelvuldig reciteren van de Quran, gezamenlijk verrichten van Tarawih gebeden, de Laylat-ul-Qadr en… iets wat we vaak vergeten… de I’tikaf.

Een vergeten sunnah?
Onze geliefde Profeet (vzmh) trok zich in de laatste tien dagen van Ramadan terug in de moskee voor aanbidding. De i’tikaf is niet alleen voor oude mannen. De Profeet (vzmh) heeft deze sunnah ook voor jou achtergelaten. Grijp deze kans om jouw band met Allah (swt) en Zijn Profeet (vzmh) te verbeteren. Tijdens deze I’tikaf zullen we gezamenlijk gebeden verrichten, Quran reciteren, dhikr doen, vasten, ontvasten en luisteren naar inspirerende lezingen.

Sprekers
De sprekers op de itikaf zijn onder andere Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri, Ustadh Mohammad Aarab, Hafiz Yasir Naseem, Umar Mirza en Nazier Aziem.

Zusters – De gemeenschappelijke lezingen zullen voor eenieder, inclusief zusters, toegankelijk zijn.

Meedoen? Meld je snel aan via onderstaande formulier. We bevestigen je deelname per e-mail inshAllah.

NB: In navolging van de sunnah van Profeet Muhammad (saw) om de laatste 10 dagen van Ramadan in afzondering door te brengen, is er zoals elk jaar de gelegenheid om ook de volle 10-daagse itikaf in de moskee door te brengen. Voor aanmelding en meer info kun je ons mailen.

Praktische informatie:

  • Start: Vrijdag 24 juni, 20.00 uur
  • Einde: Zondag 26 juni, na Iftar
  • Locatie: Minhaj-ul-Quran Den Haag, Hobbemastraat 32
  • Kosten: 5 euro p.p. (bijdrage voor moskee)
  • Zelf meenemen: notitieblok, Quran, Slaapzak
  • Voor sehri en iftari wordt gezorgd
  • Aanmelden: Meld je aan via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *