Organisatie

Minhaj-ul-Quran

Stichting Minhaj-ul-Quran NL is een veelzijdige Islamitische organisatie die zich in Nederland inzet voor het verspreiden van de boodschap van liefde, vrede en kennis middels humanitaire, educatieve, spirituele, culturele en maatschappelijke activiteiten. De stichting is landelijk actief en internationaal vertegenwoordigd in de wereldwijde NGO ‘Minhaj-ul-Quran International’.

Op dit moment is Minhaj voornamelijk actief in Den Haag en Rotterdam.

Takken en activiteiten

De stichting heeft verschillende takken, zoals:

  • Minhaj  Youth League: organiseert de jaarlijkse Mawlid Festivals (duizend bezoekers), sportactiviteiten en jongerenavonden.
  • Minhaj Instituut: organiseert studies en cursussen voor studenten en young professionals. Voorbeelden: Arabisch, Urdu, Mantiq, Fiqh, Hadith, Tafsir, etc.
  • Minhaj Women League: haalt vrouwen uit hun isolement en wil hen basisvaardigheden aanleren, zoals fietsen.
  • Minhaj Education Society: organiseert lessen voor kinderen tot 15 jaar, waaronder taallessen, quran lessen, ontspannende uitjes, etc. Binnenkort worden lespakketten geprofessionaliseerd en zullen nieuwe aanmeldingen worden geaccepteerd.
  • Minhaj Welfare Foundation: De humanitaire tak van Minhaj. We zamelen in waar nodig in Derde Wereldlanden. Voorbeelden: Inzameling voor Somalië, realisatie van het grootste weeshuis van Pakistan.

Onze vestigingen

  • Den Haag: In Den Haag koopt de stichting op dit moment een pand van 670 m2. We zijn in een vergevorderd stadium. Meer informatie: De projectpagina, over het pand en hoe u kunt helpen.
  • Rotterdam: De stichting huurt aan de Jufferstraat een ruimte voor de cursussen en studies van het Minhaj Instituut en Minhaj Rotterdam (een zusterorganisatie) heeft in Rotterdam Zuid tevens een cultureel centrum gevestigd.

Comments are closed.