Online-lezingenreeks over Ramadan

Is de Ramadan een jaarlijkse sleur geworden? Wil je meer uit deze maand halen dan dorst en honger?

Speciaal voor Vrienden van Minhaj organiseert Minhaj-ul-Quran een online lezingenreeks over de Ramadan. Vanuit je huiskamer zul je samen met ons de bijzondere geheimen van de Ramadan ontdekken, je spirituele ontwikkeling weer centraal stellen en je band met Allah (swt) versterken. De lezingen worden gegeven door Tasneem Sadiq, docent van Minhaj Instituut.

Hieronder vind je de links naar de lezingen. De eerste lezing is beschikbaar voor iedereen. De daaropvolgende sessies (waaronder een aantal live), zijn toegankelijk voor Vrienden van Minhaj.

1 – 27 juli (opgenomen): Hoe Taqwa ontwikkelen in de Ramadan? Een aantal essentiële tips. Luister
2 – vr 5 aug (live) –
Ontwaken uit achteloosheid en reizen naar tevredenheid van Allah (swt) Alleen voor Vrienden van Minhaj
3 – zo 21 aug (opgenomen) 
Vervolg op les 2. Luister
4 – na Eid – Na Ramadan:
hoe shaytan/nafs onder controle houden en hoe band met Allah (swt), Profeet (vzmh) en de Quran in stand houden.

Al Vriend van Minhaj en geen persoonlijke mail ontvangen? Mail dan naar info@minhaj.nl ovv ‘Ramadan lezingenreeks’, zodat je alsnog mee kunt doen.

6 Responses to Online-lezingenreeks over Ramadan

 1. Ikram Jaballah says:

  Salaamu 3alaikum,

  Ik was blij verrast te zien en te horen hoe anders (dan de gangbare lezingen) deze lezing in elkaar is gezet. Door middel van dia’s en notities word je als het ware door de lezing heen geleid. Het is alsof je er ‘live’ bij bent.
  Dhr. Sadiq is duidelijk en helder in zijn taalgebruik. Hij gebruikt geen ‘vakjargon’ waardoor de lezing voor iedereen toegankelijk is.
  Alhoewel de lezing nog geen half uur duurt (voor degenen die weinig tijd hebben of moeilijk hun aandacht ergens lang bij kunnen houden ideaal!), wordt toch genoeg aandacht besteed aan de bronnen.

  Kortom: korte en eenvoudige stijl, een duidelijke structuur en opbouw en een hoge mate van aantrekkelijkheid door het gebruik van dia’s (visualisatie van de tekst) en begrijpelijke taal.
  Dus een hele goede manier om in een kort tijdsbestek de meest wezenlijke informatie tot je te nemen. Een echte aanrader!

  Ik zal insha Allaah de volgende lezingen ook ‘bijwonen’ en kan dus niet wachten tot volgende week.

  Jazaakum Allaahu khayran.

  WaSalaamu 3alaikum

  Ikram

 2. Amirah says:

  SA,
  ik heb de lezing Ramadan deel 2 gevolgd. De methode (on line, korte krachtige lezing feed back/vragen stellen mogelijk) is voor mij persoonlijk doeltreffend. Hij heeft mijn aandacht bij de lezing kunnen houden en ik verstond begreep wat er verteld / uitgelegd werd. Zo heb ik het liever dan een lezing waar ik de helft ervan niet versta of begrijp!
  Mijn inzichten en kennis zijn vergroot cq opgefrist. Dank u voor deze inspirerende lezing!

 3. Fatima says:

  Salaam,

  Jammer dat de lezingen niet terug te beluisteren zijn. Ik was te laat…

  • tasneem says:

   Wa’ alaikum salaam,

   Inshallah worden de openbare sessies snel online gezet op deze pagina!

   Ws

 4. Nassira says:

  Wauw, Masha Allah, ik vond de tweede lezing erg doeltreffend, inspirerend en praktisch! Het sprak me erg aan omdat het antwoorden bood voor vragen die mij bezighouden in de Ramadan, zoals: hoe zorg je dat je op een uiterst bewuste manier begint aan de reis van de Ramadan? Het fijne is dat ik daadwerkelijk aan de slag kan met de adviezen die zijn genoemd.

  Ik ben ook erg blij dat deze lezingen worden aangeboden in de Ramadan. Ik volg de Klassieke Islam studie van Minhaj-ul-Quran die in september pas weer begint, dus ik heb deze manier van inspiratie en kennis opdoen even moeten missen in deze Ramadan 🙂

 5. David says:

  Ik was ook aanwezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.