Goed nieuws: Koopovereenkomst getekend met gemeente Den Haag!

Alhamdulillah. Wij danken Allah (swt) voor het feit dat wij een stap dichter zijn gekomen bij onze droom: een eigen pand waar wij al onze activiteiten kunnen huisvesten. Onlangs is de gemeente akkoord gegaan met ons bod van €600.000 en is de koopovereenkomst getekend door twee van onze vertegenwoordigers: Ustadh Tasneem Sadiq en Umar Mirza.

Zonder steun van jullie, onze donateurs en bezoekers, was dit onmogelijk geweest. In dit pand zullen wij inshAllah in de nabije toekomst een moskee, klaslokalen, bibliotheek, winkel en cafe kunnen huisvesten. Dit zal een religieuze, educatieve, culturele en spirituele ruimte worden toegankelijk voor jongens en meisjes, jong en oud. Hierover meer in onze volgende nieuwsbrieven.

3D ontwerp van de indeling van het pand.

3D ontwerp van de indeling van het pand.

Uitdaging
Nu rest ons de laatste uitdaging: het rondkrijgen van de financien. 8 April dienen wij een eerste bedrag van €60.000 over te maken en in mei het resterende bedrag (€600.000). Bijna 100 families hebben al een bedrag van gemiddeld €1.500 elk toegezegd.

Bouw mee! Doneer!
Wij beginnen op korte termijn met een inzamelcampagne. Maar als onze hoop en toeverlaat, vragen wij u als eerst: mail ons naar bouwmee@minhaj.nl en laat ons weten welk bedrag u doneert.

Qardan Hasana: Een genereuze lening
Ook als u ons renteloos een bedrag tussen €1.000 en €50.000 kunt lenen voor een termijn die u zelf kiest, mail ons dat dan aub ook naar bouwmee@minhaj.nl. Wij zullen spoedig contact met u opnemen.

In de Quran komt zo’n lening, Qardan Hasana in het Arabisch (of: Qarza-e-Hasana in het Urdu) terug in het volgende Vers:

“Wie is degene die Allah (swt) een genereuze lening geeft? Hij zal dit dan voor hem vele malen vermenigvuldigen. En slechts Allah (swt) vermindert en vermeerdert (jouw levensonderhoud) en naar Hem zullen jullie terugkeren.” Quran (2:245)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *