Bouw mee met Umar Bouw mee met Umar
Doel: 10000 EUR

Mijn boodschap:
1993. Ik weet nog dat ik op mijn vijfde bij Minhaj begon met lessen. Op mijn zevende las ik de Quran uit, dat was een groot feest. Ongeveer 50 man kwam mij thuis feliciteren. We werden later actief in de jongerentak: Nasheed zingen door heel het land. Ik leerde tafelvoetballen in de moskee en we startten een voetbalteam. De kleine moskee werd al snel een verzamelpunt voor vele kinderen, jongeren, voetbalfanaten, creatievelingen, etc.

In 2008 richtten we Minhaj Youth League op, waarmee we Mawlid Festivals organiseerden. Als voorzitter leerde ik presenteren, organiseren en samenwerken. En ik leerde vooral de pracht van de mensen om mij heen en van onze Deen kennen.

In 2013 ben ik inmiddels afgestudeerd, secretaris van het landelijke orgaan van Minhaj-ul-Quran en zie ik een zeer professionele en sterk groeiende Minhaj-ul-Quran in Nederland en bovenal: een organisatie die enorm veel talent ontwikkelt en aantrekt.

Wat ooit begon als een kleine ruimte van 80 m2 werd uiteindelijk een springplank voor mij om samen met enthousiastelingen om mij heen enorm veel te kunnen doen voor dit land. Met aankoop van een eigen pand kunnen wij enorm groeien in onze activiteiten en ambities: van fietslessen voor geisoleerde vrouwen tot coachingstrajecten voor jongeren in de wijk. Van Nederlands voor ouderen tot Arabisch en Urdu voor jongeren. Van alif, ba leren aan kinderen tot diepgaande studies voor studenten en young professionals. Het kan allemaal... in een eigen pand.

Minhaj heeft mij gebracht tot waar ik ben vandaag en terugkijkend, zie ik de onschatbare waarde die het heeft geleverd voor vele jongeren en families die het heeft bereikt.

Doneer, bouw mee!


Doel: 10000 EUR
10%
Tot nu toe: 1000 EUR

Het Project

Minhaj-ul-Quran heeft de koopovereenkomst getekend van een pand in Den Haag: 670 m2 met een cafe, een gebedsruimte, klaslokalen, een bibliotheek en een winkeltje. Een ruimte voor ontmoeting, onderwijs en spiritualiteit. Middels de campagne ‘Bouw Mee’ willen wij jou betrekken bij het realiseren van dit project!

Uitdaging

Nu rest ons de laatste uitdaging: het rond krijgen van de financien. Inmiddels is een bedrag van €60.000 overgemaakt.

Meer informatie: Minhaj koopt eigen pand | ‘Bouw Mee’ campagne | Zet jouw eigen campagne op