Seminar: “Islam, Religion of Peace”

Een seminar over “Islam, de religie van vrede”. Met lezingen van Shaykh Muhammad Ramadan (UK) en Dhr Tasneem Sadiq en Nasheedvoordrachten van Al Minhaj en Firqatou Tarannime.

Vaak genoeg wordt de Islam verbonden aan onmenselijkheid, onderdrukking, geweld, aanslagen en dwang. Tijdens dit seminar zullen de sprekers je kennis laten maken met de vredige boodschap van Islam, die ruim 1400 jaar geleden tot ons kwam via Profeet Muhammad (vzmh). Net zoals de Profeet (vzmh), de Profeet van vrede was, zo is de Islam een religie van vrede. Gezamenlijk zullen wij op deze dag dit weer herontdekken.

Deze inspirerende avond zal worden afgesloten met prachtige nasheed door nasheedgroep Al Minhaj en Firqatou Tarannime.

Sprekers

Shaykh Muhammad Ramadan

Shaykh Muhammad Ramadan is oprichter van het Farghana Institute in Manchester, Engeland. Daar onderwijst hij klassiek Islamitische wetenschappen aan Britse jongeren. Shaykh Ramadan staat bekend om zijn warme persoonlijkheid en humor in zijn lezingen

Dhr. Tasneem Sadiq is student in de Islamitische wetenschappen en is namens het Farghana Institute aangesteld als docent.  Hij doceert vakken zoals Fiqh en Hadithwetenschappen voor de studie ‘Inleiding Klassieke Islam’ welke door Minhaj-ul-Quran is opgericht voor studenten in Nederland.

Nasheed

Nasheedgroep Al Minhaj

Nasheedgroep Firqatou Tarannime

Details

Datum: donderdag 22 december 2011
Tijdstip: 18.00 uur – 20.30 uur
Locatie: Tokyo-zaal, M-gebouw, Erasmus Universiteit Rotterdam, Woudestein
Aanmelden: aanmelden@minhaj.nl
Prijs: Geheel vrijwillige bijdrage van 5 euro kan bij de deur overhandigd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.