Cursus: Aqidah Tahawiyya

Klein in omvang, maar alomvattend qua inhoud, is dit een werk dat dwars door alle tijden een onnavolgbare acceptatie heeft gekend. De tekst geeft een opsomming van wat een moslim dient te weten, geloven en innerlijk te bevatten. De inhoud is stevig gefundeerd op de onbetwiste primaire bronnen van de Islam (Qur’an en sahih Hadith) en is qua doctrine volledig in lijn met de opvattingen van de sahabah (metgezellen van de Profeet vzmh), hun volgers, de vier Imams en grondleggers van de wetscholen, en hun belangrijkste studenten.

Zoals gewend van onze collegereeksen, zal ook deze zeer diepgaand van aard zijn met allerlei dwarsverbanden met het dagelijkse leven van jonge moslims in NL. Na het volgen van beide blokken en het afleggen van de tentamens ontvang je een certificaat.

Wil je de Islamitische geloofsartikelen goed op een rijtje hebben en de inspiratie eruit goed gebruiken, dan is deze collegereeks zeker iets voor jou! Schrijf je snel in door een mail te sturen naar aanmelden@minhaj.nl  

Wat: Collegereeks Aqidah Tahawiyya
Docent: Dhr. Tasneem Sadiq
Waar: Erasmus Universiteit Rotterdam
Wanneer: 2 blokken van 16 weken op de zaterdag: 10 feb t/m 31 mrt & 21 apr t/m 9 juni*
Tijd: 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €55,- (Vrienden van Minhaj: €45,- )**
Literatuur: The creed of Imam al-Tahawi  by Hamza Yusuf (€20,-)***
Aanmelden: Stuur een mail naar aanmelden@minhaj.nl met de volgende gegevens: naam, het aantal blokken dat je zult volgen en of je het boek wilt bestellen.

*Het is mogelijk om 1 blok mee te doen.
**De kosten voor het volgen van 1 blok zijn: €35,- (Vrienden van Minhaj: €25,-)
*** Verkrijgbaar via het Minhaj Instituut

One Response to Cursus: Aqidah Tahawiyya

 1. Sanae says:

  Salaam Aleikoum.

  ik heb een aantal vragen die ik graag wil stellen om mij aan te kunnen melden voor de cursus, er is mij verteld dat deze cursus op de zaterdag gegeven wordt terwijl de data ”
  8 feb t/m 28 mrt & 18 apr t/m 6 juni*” op woensdagen staan beschreven graag zou ik hierover verduidelijking willen krijgen.
  Verder ook dat het dus 16 blokken zijn met 2 weken tussenpauze als ik het goed begrijp?? want bij elkaar opgeteld zijn dit 14 weken en niet 16.

  Alvast bedankt!!

  wa aleikoum as salaam

  Sanae Benabdelouahab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.